Plaatsingsvoorschriften

G25, G3 en G4 grindplaten van grindplaatstunter

Het plaatsen van grindplaten is zeer eenvoudig zelf te doen. Het is wel belangrijk rekening te houden met de toepassing waarvoor onze platen gebruikt gaan worden. U kunt zich voorstellen dat de draagkracht van een oprit of parkeerplaats groter moet zijn dan die van een voetpad.

Doordat Nederland verschillende ondergronden heeft gaan we in deze beschrijving uit van een minder draagkrachtige ondergrond zoals bijv. klei.

Houdt u er bij het plaatsen rekening mee dat de platen door temperatuur verschillen kunnen uitzetten en krimpen. Wij adviseren om rondom een rand van +/- 5 cm vrij te houden. Ook wanneer er zich obstakels in het oppervlak bevinden zoals een paal of een boom dan dient er rondom een ruimte vrij gehouden te worden van ongeveer 5 cm.

Doordat onze producten zijn vervaardigd van 100% gerecycled materiaal kan er enig verschil in de maatvoering van de platen zitten. Als u meerdere pallets heeft ontvangen raden wij aan de platen door elkaar te gebruiken.

Voor een oprit of parkeerplaats adviseren wij een onderlaag te plaatsen van 20-30 cm gebroken puin met een korrelverdeling (fractie) van 0-30 mm. Na aan trillen krijgt u hiermee de optimale verdichtende werking. Hierover plaats u een geëgaliseerd en aangetrild zandbed van ongeveer 5 cm.

Vervolgens legt u hier een gronddoek/stabilisatiedoek overheen en u kunt gaan starten met het leggen van de platen. Begin altijd met het leggen van de hele platen. Als laatste maakt u het oppervlak dicht door de platen bijv. met een decoupeerzaag op maat te zagen.

Voor bijvoorbeeld plaatsing in de tuin is de draagkracht minder van belang. Hierdoor zou het kunnen zijn dat nadat er geëgaliseerd is het plaatsen van gronddoek al voldoende is. Betreft het een zachtere ondergrond dan kan een aangetrild zandbed volstaan.

Houdt u er rekening mee dat het grind zich nog gaat “zetten” de komende tijd. Houdt daar rekening mee met de laag die u boven de grindplaten plaatst.

grindplaatstunter
Grindplaatstunter
onderdeel van grindplaatshop.nl

over ons

Grindplaatstunter.nl is een onderdeel van Grindplaatshop.nl en gespecialiseerd in het leveren van zeer sterke koppelbare grindplaten. Andere benamingen voor grindplaten die ook veel gebruikt worden zijn grindmatten, splitplaten of verhardingsplaten.

Het gebruik van grindplaten is aan te raden omdat spoorvorming hierdoor tot het verleden behoord. Ook het onderhoud wordt tot een minimum beperkt. Uw oprit of tuinpad is nu makkelijk begaanbaar met de auto, fiets, rolstoel of te voet.

Grind en split worden steeds vaker toegepast omdat ze 100% waterdoorlatend zijn. Door de hevige regenbuien van tegenwoordig kan het water snel de grond in trekken en het rioolstelsel wordt nu niet onnodig belast met schoon regenwater.

Onze grindplaten hebben zich de afgelopen 14 jaar meer dan bewezen: al meer dan 2 miljoen m² is hiervan verkocht. Onze grindplaten zijn gemaakt van 100% gerecycled materiaal, zijn uv- en weerbestendig en zijn voorzien van CE-markering én certificaten met betrekking tot draagkracht. Alle bestellingen bij Grindplaatstunter.nl worden altijd kosteloos bij u thuisbezorgd binnen 3 werkdagen of door een door u opgegeven datum. Bent u hovenier, aannemer, of wilt u meer dan ± 60m2 bestellen, dan adviseren wij u om via www.grindplaatshop.nl een prijsopgave aan te vragen. Heeft u vragen of opmerkingen. Wij streven ernaar om alle vragen binnen 8 uur te beantwoorden. Via info@grindplaatstunter.nl zijn wij te bereiken.