Grindplaten voor oprit

Wanneer u grind op de oprit legt zult u zelf na enige tijd ervaren dat er sporen ontstaan. Zowel met de auto als op de fiets zorgt dit ervoor dat u minder gemakkelijk wegrijdt. Regelmatig harken is dan een oplossing, maar het leggen van aaneen te schakelen grindplaten geeft een permanente oplossing. Wij leggen u graag uit hoe dit werkt en wat de voordelen zijn van het leggen van grindplaten voor uw oprit.

Verzorgde oprit door grindplaten

Een verzorgde en onderhoudsvriendelijke oprit willen we natuurlijk allemaal! Grind en split geven een mooie natuurlijke uitstraling en ziet er altijd verzorgd uit. Juist het onderhoudsvrije is één van de zaken waarom er steeds vaker gekozen wordt voor grind. Om het rollen van het grind door belasting te voorkomen is het leggen van grindplaten een ideale oplossing, grind wordt op de plaats gehouden door de rasters in de platen. De platen worden onzichtbaar gelegd en zorgen voor een strakke ondergrond. Zowel bij lopen als rijden over de oprit zullen door deze platen geen sporen meer achtergelaten worden.

Weinig rioolbelasting door gebruik van grindplaten

De extreme regenbuien in ons land worden steeds heftiger, waardoor water niet meer weg kan lopen en voor grotere rioolbelasting zorgt. Grindplaten voor oprit zorgen ook voor een verminderde rioolbelasting doordat zowel grind als de grindplaten waterdoorlatend zijn. Door de gaten in de platen komt het water in de ondergrond terecht en zal het grind ook goed blijven liggen. Inmiddels zijn er zelfs waterschappen die subsidie geven op het vervangen van tegelbestrating naar waterdoorlatende bestrating. Check bij uw eigen gemeente of het waterschap bij u in de buurt ook een subsidieregeling heeft.

Funderingsconstructie is eenvoudiger

Ook opritten moeten zijn voorzien van een funderingsconstructie om wegzakken te voorkomen. De combinatie van grindplaten met een gefundeerde onderlaag van puin of zand zorgen voor een onderhoudsarme oprit die verzakkingen en spoorvorming tot een minimum beperken. Ieder type plaat heeft een andere belastinggraad. Zo raden wij voor het aanleggen van opritten onze G25, G3 of G4 aan. Afhankelijk van de belasting zijn platen met een draagkracht van 180 ton/m2 tot 250 ton/m2 bij ons verkrijgbaar. Door het koppelsysteem zijn de tegels, die 50 x 50 centimeter zijn (G3 en G4 en 41,5 x 41,5 centimeter G25) , eenvoudig te leggen. Uw bestelling wordt op een pallet geleverd waarbij de platen zijn voor gemonteerd op 1m2. Om u te helpen hebben wij plaatsingsvoorschriften voor u gemaakt, die u rustig kunt doorlezen.

Contact over grindplaten voor oprit

Wij helpen u graag met het realiseren van een mooie, strakke en milieuvriendelijke oprit door middel van diverse soorten grindplaten. Heeft u een vraag; ons contactformulier is 24/7 beschikbaar, wij beloven snel te reageren. Bent u niet zo’n schrijver en belt u liever? Op 06 24213446 zijn wij zeven dagen per week bereikbaar tot 21:00 uur. Grindplaten voor opritten kunt u via onze webwinkel eenvoudig bestellen. Bent u hovenier of aannemer en heeft u meer dan 60m2 grindplaten nodig, neem dan zeker contact op, wij maken met alle plezier een offerte op maat voor u.

grindplaatstunter
Grindplaatstunter
onderdeel van grindplaatshop.nl

over ons

Grindplaatstunter.nl is een onderdeel van Grindplaatshop.nl en gespecialiseerd in het leveren van zeer sterke koppelbare grindplaten. Andere benamingen voor grindplaten die ook veel gebruikt worden zijn grindmatten, splitplaten of verhardingsplaten.

Het gebruik van grindplaten is aan te raden omdat spoorvorming hierdoor tot het verleden behoord. Ook het onderhoud wordt tot een minimum beperkt. Uw oprit of tuinpad is nu makkelijk begaanbaar met de auto, fiets, rolstoel of te voet.

Grind en split worden steeds vaker toegepast omdat ze 100% waterdoorlatend zijn. Door de hevige regenbuien van tegenwoordig kan het water snel de grond in trekken en het rioolstelsel wordt nu niet onnodig belast met schoon regenwater.

Onze grindplaten hebben zich de afgelopen 14 jaar meer dan bewezen: al meer dan 2 miljoen m² is hiervan verkocht. Onze grindplaten zijn gemaakt van 100% gerecycled materiaal, zijn uv- en weerbestendig en zijn voorzien van CE-markering én certificaten met betrekking tot draagkracht. Alle bestellingen bij Grindplaatstunter.nl worden altijd kosteloos bij u thuisbezorgd binnen 3 werkdagen of door een door u opgegeven datum. Bent u hovenier, aannemer, of wilt u meer dan ± 60m2 bestellen, dan adviseren wij u om via www.grindplaatshop.nl een prijsopgave aan te vragen. Heeft u vragen of opmerkingen. Wij streven ernaar om alle vragen binnen 8 uur te beantwoorden. Via info@grindplaatstunter.nl zijn wij te bereiken.