De 11 voordelen van grindplaten

Voor het aanleggen van bijvoorbeeld paden, terrassen, parkeerplaatsen en paddocks is het gebruik van grindplaten ideaal. Wij zijn er uiteraard erg enthousiast over en hebben inmiddels 2 miljoen vierkante meter verkocht. De voordelen van grindplaten zetten wij heel graag voor iedereen op een rijtje, zodat u precies weet waarom het gebruik van grindplaten ten opzichte van bijvoorbeeld betegeling of asfaltering volgens ons vele malen beter is.

1. Grind en split hebben uitstraling

Onder het mom van: de eerste indruk blijft altijd hangen, weten wij uit ervaring dat een oprit maar ook een parkeerplaats met grind een natuurlijke en chique uitstraling geeft. Een strakke oprit ziet er voor iedereen aantrekkelijk uit, of u nu bezoeker bent bij een bedrijf,  in uw eigen tuin of bij de manege.

2. Zowel grind, split als grindplaten zijn waterdoorlatend

Wat een groot voordeel is voor de belasting op het riool bij hevige regenval. Niet alleen het riool profiteert hiervan, maar ook kuilen en plassen zullen niet op ondergronden voorkomen die met grindplaten in combinatie met split en grind zijn gelegd.

3. Gemakkelijk zelf te plaatsen

Voor tuinpaden volstaat zelfs slechts het egaliseren van de grond. Voor parkeerplaatsen en opritten adviseren wij een onderlaag te leggen van 20-30 centimeter met gebroken puin. Tips om onze grindplaten te plaatsen vind u bij onze plaatsingsvoorschriften. Wij delen deze informatie graag met u, zodat u precies weet wat ons advies is.

4.Onderhoudsarm 

Door het gebruik van grindplaten heeft u nagenoeg geen onderhoud. Spilt en kiezels blijven op hun plek liggen en ook verzakken, mits aan onze plaatsingsvoorschriften voldoen, behoort tot het verleden.

5. 100% gerecycled materiaal

Een ander voordeel van grindplaten is dat wij alleen gerecycled materiaal verwerken. Hiermee is aanschaf niet milieubelastend en kunt u met een gerust hart aannemen dat u een duurzaam product gebruikt.

6. Sterk koppelsysteem

Door het sterke koppelsysteem zullen grindplaten nooit los van elkaar komen. Hiermee garanderen wij dat eens gelegde platen niet van hun plaats zullen komen. De grindplaten worden, als u een pallet besteld zelfs al tot 1 m2 voor gemonteerd.

7. Geen spoorvorming of kuilen meer

Het gebruik van onze grindplaten zorgt voor een dusdanige draagkracht, dat kuilen of sporen tot het verleden behoren. U kunt er gerust vanuit gaan dat de belasting, of dit nu een auto is of een camper, nagenoeg geen sporen zal achterlaten.

8. Kostenbesparend

Heeft u een keuze te maken tussen het bestraten of asfalteren van een oprit, parkeerplaats, terras of fietspad, dan zal het gebruik van grindplaten in de meeste gevallen een stuk voordeliger zijn. Samen met de bovengenoemde voordelen van grindplaten bespaard u ook kosten en tijd in onderhoud.

9. Bestand tegen veroudering en weersomstandigheden

Of het nu vriest, regent of erg warm is, grindplaten zijn bestand tegen iedere mogelijke weersomstandigheid. Doordat er gebruik wordt gemaakt van gerecycled plastic en de platen geperst zijn zal er nauwelijks veroudering optreden. Zo weet u zeker dat u vervolgens heel wat jaren kunt genieten van de grindplaten voorzien van split en kiezels.

10. Inbraakwerend

Inbrekers houden er nu eenmaal niet van om geluid te maken, door het leggen van grindplaten met grind weet u zeker dat inbrekers uw huis snel voorbij gaan.  

11. Subsidiemogelijkheden

Ten slotte verlenen diverse gemeenten en waterschappen inmiddels subsidies voor het vervangen van straatwerk in bijvoorbeeld tuinen. Ook bedrijven kunnen straatwerk of asfaltering vervangen voor beter water doorlatende oplossingen om de waterafvoer beter te kunnen stroomlijnen. Check voordat u start bij uw gemeente of er een subsidieregeling is en maar gebruik van de mogelijkheid. 

grindplaatstunter
Grindplaatstunter
onderdeel van grindplaatshop.nl

over ons

Grindplaatstunter.nl is een onderdeel van Grindplaatshop.nl en gespecialiseerd in het leveren van zeer sterke koppelbare grindplaten. Andere benamingen voor grindplaten die ook veel gebruikt worden zijn grindmatten, splitplaten of verhardingsplaten.

Het gebruik van grindplaten is aan te raden omdat spoorvorming hierdoor tot het verleden behoord. Ook het onderhoud wordt tot een minimum beperkt. Uw oprit of tuinpad is nu makkelijk begaanbaar met de auto, fiets, rolstoel of te voet.

Grind en split worden steeds vaker toegepast omdat ze 100% waterdoorlatend zijn. Door de hevige regenbuien van tegenwoordig kan het water snel de grond in trekken en het rioolstelsel wordt nu niet onnodig belast met schoon regenwater.

Onze grindplaten hebben zich de afgelopen 14 jaar meer dan bewezen: al meer dan 2 miljoen m² is hiervan verkocht. Onze grindplaten zijn gemaakt van 100% gerecycled materiaal, zijn uv- en weerbestendig en zijn voorzien van CE-markering én certificaten met betrekking tot draagkracht. Alle bestellingen bij Grindplaatstunter.nl worden altijd kosteloos bij u thuisbezorgd binnen 3 werkdagen of door een door u opgegeven datum. Bent u hovenier, aannemer, of wilt u meer dan ± 60m2 bestellen, dan adviseren wij u om via www.grindplaatshop.nl een prijsopgave aan te vragen. Heeft u vragen of opmerkingen. Wij streven ernaar om alle vragen binnen 8 uur te beantwoorden. Via info@grindplaatstunter.nl zijn wij te bereiken.